Αρχική / Blog / 5 tips για να ελαττώσετε τα πάγια έξοδα του ιατρείου σας

5 tips για να ελαττώσετε τα πάγια έξοδα του ιατρείου σας

Πίσω στο blog
16/07/2020
5 tips για να ελαττώσετε τα πάγια έξοδα του ιατρείου σας

Τα πάγια έξοδα του ιατρείου μπορεί να αποτελούν έναν βραχνά για τον κάθε ιδιώτη ιατρό ωστόσο υπάρχουν διάφορα σημεία από τα οποία μπορείς να εξοικονομήσεις πόρους. Το κόστος λειτουργίας του ιατρείου σου μπορεί να περιοριστεί με τους παρακάτω τρόπους: 

  

1. Μοιράσου τον χώρο & τα έξοδα του ιατρείου

 

Μπορείς να μοιραστείς το χώρο του ιατρείου με έναν ή περισσότερους συναδέλφους με συμπληρωματικές ειδικότητες. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο μειώνεις σημαντικά τα πάγια έξοδά σου (ενοίκιο, λογαριασμοί, κ.λπ.) αλλά προσφέρεις, από κοινού πλέον με τους συναδέλφους σου, ένα μεγαλύτερο εύρος ιατρικών υπηρεσιών.

 

2. Οργάνωσε έξυπνα τις προμήθειες του ιατρείου σου

 

  • Είτε είναι υγειονομικό υλικό, αναλώσιμα γραφείου ή οτιδήποτε άλλο χρήσιμο για το ιατρείο σου, η έρευνα αγοράς είναι το άλφα και το ωμέγα. Πέρα από τον παραδοσιακό ιατρικό επισκέπτη που σε συναντά στο ιατρείο σου, μπορείς να βρεις πολλές συμφερότερες λύσεις είτε σε φυσικά είτε σε ηλεκτρονικά καταστήματα.  

  • Ανάλυσε τις ανάγκες του ιατρείου σας σε υλικά ανά μήνα ή ανά εβδομάδα και κατάρτισε ένα τακτικό χρονοδιάγραμμα αγορών. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεις να αγοράσεις περιττά υλικά ενώ επίσης δαπανάς λογικά ποσά κάθε φορά. 

  • Πειραματίσου με νέες μάρκες προϊόντων - ενδεχομένως οι μάρκες που συνήθισες από τα χρόνια της ειδικότητας να μην είναι οι προτιμότερες ούτε οι φθηνότερες. 

  • Απόφυγε τις έκτακτες αγορές. Αν έχεις ξεμείνει από γάζες, μια έκτακτη αγορά από φαρμακείο της γειτονιάς, θα σου κοστίσει σίγουρα ακριβότερα.

  • Κατέληξε σε 2-3 βασικούς προμηθευτές. Όσο πλατύτερη και μακροβιότερη η συνεργασία σας τοσό πιθανότερο είναι να αποκομίσεις καλύτερες τιμές αλλά και να σε σώσουν από δύσκολες στιγμές του τύπου "δεν έχω υλικά να δουλέψω" 

 

3. Χρησιμοποιήσε την τεχνολογία προς όφελός σου

 

Όσο κλισέ και αν ακούγεται, ο χρόνος είναι χρήμα, και αν μπορείς να ελαττώσεις το χρόνο που δαπανάς στις διάφορες εργασίες του ιατρείου σου, τότε θα έχεις οικονομικό όφελος. Ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό πρόγραμμα για την μηχανογράφηση του ιατρείου σου όπως το Clinica 0.30, το Νetmed360, το Mymedical, το Professional clinic κ.α. μπορεί να σου λύσει τα χέρια και να σου εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο και να εξασφαλίσεις περισσότερη ώρα για τους ασθενείς σου.  

 

4. Αξιοποίησε καλύτερα το προσωπικό σου

 

Εάν έχεις έστω και ένα άτομο στην δούλεψή σου, π.χ. μια γραμματέα, σημαίνει ότι ξοδεύεις ένα σεβαστό ποσό σε μισθοδοσία. Υπάρχουν τρόποι να κάνεις πιο παραγωγικές τις ώρες απασχόλησης τους: 

  • Ανέθεσε διεκπεραιωτικές εργασίες, όπως την ταμειακή διαχείριση, την προμήθεια αναλωσίμων, την ενημέρωση του ιστορικού κάθε ασθενή, την επικοινωνία με τις ασφαλιστικές εταιρίες, κ.λπ.

  • Εκπαίδευσε και αξιοποίησε τα άτομα σου, ως εργαλειοδότες στα επεμβατικά σου περιστατικά.

 

5. ​Εκχώρησε εργασίες σε Τρίτους

Εργασίες όπως τηλεφωνική εξυπηρέτηση, το κλείσιμο των ραντεβού, η επιμέλεια της ηλεκτρονικής σου παρουσίας μπορούν να εκχωρηθούν σε εταιρείες που ασχολούνται ειδικά με αυτά.  Λόγω της εξειδίκευσής τους, μπορούν να σου προσφέρουν ποιοτικότερες υπηρεσίες και να γλιτώσεις πολύτιμο χρόνο 

 

Πηγές

Medical Group Management Association Cost Survey. 1 2011 Report Based on 2010 Data. 2 2010 Report Based on 2009 Data.

 

Σχετικά Άρθρα

6 Ιδέες για να αυξήσετε την πελατεία σας

 

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας
Ο λογαριασμός σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.