Νέα Υπηρεσία!
Απογευματινές παραδόσεις 17:00 - 20:00 για παραγγελίες άνω των 40€, εντός λεκανοπεδίου Αττικής.
Μάθε περισσότερα εδώ!

Αρχική / Blog / 5 tips για να ελαττώσετε τα πάγια έξοδα του ιατρείου σας

5 tips για να ελαττώσετε τα πάγια έξοδα του ιατρείου σας

Πίσω στο blog
16/07/2020
5 tips για να ελαττώσετε τα πάγια έξοδα του ιατρείου σας

Τα πάγια έξοδα του ιατρείου μπορεί να αποτελούν έναν βραχνά για τον κάθε ιδιώτη ιατρό ωστόσο υπάρχουν διάφορα σημεία από τα οποία μπορείς να εξοικονομήσεις πόρους. Το κόστος λειτουργίας του ιατρείου σου μπορεί να περιοριστεί με τους παρακάτω τρόπους: 

  

1. Μοιρασου τον χώρο & τα έξοδα του ιατρείου

 

Μπορείς να μοιραστείς το χώρο του ιατρείου με έναν ή περισσότερους συναδέλφους με συμπληρωματικές ειδικότητες. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο μειώνεις σημαντικά τα πάγια έξοδα σου (ενοίκιο, λογαριασμοί κλπ) αλλά προσφέρεις, απο κοινού πλέον με τους συναδέλφους σου, ενα μεγαλύτερο εύρος ιατρικών υπηρεσιών.

 

2. Οργάνωσε έξυπνα τις προμήθειες του ιατρείου σου

 

  • Είτε είναι υγειονομικό υλικό, αναλώσιμα γραφείου ή οτιδήποτε άλλο χρήσιμο για το ιατρείο σου, η έρευνα αγοράς είναι το άλφα και το ωμέγα. Πέρα από τον παραδοσιακό ιατρικό επισκέπτη που σε συναντά στο ιατρείο σου, μπορείς να βρεις πολλές συμφερότερες λύσεις είτε σε φυσικά είτε σε ηλεκτρονικά καταστήματα.  

  • Ανάλυσε τις ανάγκες του ιατρείου σας σε υλικά ανά μήνα ή ανά εβδομάδα και κατάρτισε ένα τακτικό χρονοδιάγραμμα αγορών. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεις να αγοράσεις περιττά υλικά ενώ επίσης δαπανάς λογικά ποσά κάθε φορά. 

  • Πειραματίσου με νέες μάρκες προιόντων - ενδεχομένως οι μάρκες που συνήθισες από τα χρόνια της ειδικότητας να μην είναι οι προτιμότερες ούτε οι φθηνότερες. 

  • Απόφυγε τις έκτακτες αγορές. Αν έχετε ξεμείνει απο γάζες, μια έκτακτη αγορά απο φαρμακείο της γειτονιάς, θα σου κοστίσει σίγουρα ακριβότερα.

  • Κατέληξε σε 2-3 βασικούς προμηθευτές. Όσο πλατύτερη και μακροβιότερη η συνεργασία σας τοσό πιθανότερο είναι να αποκομίσετε καλύτερες τιμές αλλά και να σας σώσουν απο δύσκολες στιγμές του τύπου "δεν έχω υλικά να δουλέψω" 

 

3. Χρησιμοποιήσε την τεχνολογία προς οφελός σου

 

Όσο κλισέ και αν ακούγεται, ο χρόνος είναι χρήμα, και αν μπορείς να ελαττώσεις το χρόνο που δαπανάς στις διάφορες εργασίες του ιατρείου σας, τότε θα έχεις οικονομικό όφελος. Ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό πρόγραμμα για την μηχανογράφηση του ιατρείου σου όπως το Clinica 0.30, το Νetmed360, το Mymedical, το Professional clinic κ.α. μπορεί να σου λύσει τα χέρια και να σας εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο  και να εξασφαλίσεις περισσότερη ώρα για τους ασθενείς σου.  

 

4. Αξιοποιήσε καλύτερα το προσωπικό σου

 

Εάν έχεις έστω και ένα άτομο στην δούλεψη σου, πχ μια γραμματέα, σημαίνει ότι ξοδεύεις ένα σεβαστό ποσό σε μισθοδοσία. Υπάρχουν τρόποι να κάνεις πιο παραγωγικές τις ώρες απασχόλησης τους: 

  • Ανέθεσε διεκπεραιωτικές εργασίες, όπως την ταμειακή διαχείριση, την προμήθεια αναλωσίμων, την ενημέρωση του ιστορικού κάθε ασθενή, την επικοινωνία με τις ασφαλιστικές εταιρίες κλπ.

  • Εκπαιδεύσε και αξιοποίησε τα άτομα σου, ως εργαλειοδότες στα επεμβατικά σου περιστατικά.

 

5. ​Εκχώρησε εργασίες σε Τρίτους

Εργασίες όπως τηλεφωνική εξυπηρέτηση,το κλείσιμο των ραντεβού, η επιμέλεια της ηλεκτρονικής σου παρουσίας μπορούν να εκχωρηθούν σε εταιρείες που ασχολούνται ειδικά με αυτά.  Λόγω της εξιδείκευσης τους, μπορούν να σου προσφέρουν ποιοτικότερες υπηρεσίες και να γλιτώσεις πολύτιμο χρόνο 

 

Πηγές

Medical Group Management Association Cost Survey. 1 2011 Report Based on 2010 Data. 2 2010 Report Based on 2009 Data.

 

Σχετικά Άρθρα

6 Ιδέες για να αυξήσετε την πελατεία σας

 

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας
Ο λογαριασμός σας