Ποιοι Είμαστε

 

Αδιάκοπα από το 1945 δραστηριοποιούμαστε στον τομέα των ιατρικών ειδών. Αποτελούμε μια γνήσια οικογενειακή επιχείρηση στην φιλοσοφία μας, και έχουμε διαγράψει σταθερή πορεία ανάπτυξης όλες αυτές τις δεκαετίες, με παρουσία τόσο στον παραδοσιακό χώρο των ιατρικών αναλωσίμων όσο και σε πιο εξειδικευμένα μονοπάτια που απαιτούν βαθιά γνώση και τεχνογνωσία.

Πιστεύουμε ότι τα ιατρικά είδη οφείλουν να είναι προσιτά σε όλους, όμως σημαντικότερο είναι, αυτά να είναι ποιοτικά καθότι η ποιότητα συνεπάγεται και ασφάλεια.

Διακρινόμαστε διότι εξυπηρετούμε με επαγγελματισμό κάθε πελάτη μικρό ή μεγάλο. Το πελατολόγιό μας εκτείνεται σε όλη την Ελλάδα και περιλαμβάνει:

  1. Δημόσια Νοσοκομεία​ & Ιδιωτικές Κλινικές
  2. Καταστήματα Λιανικής
  3. Ιδιώτες ιατρούς καθώς και Ασθενείς

Η εταιρεία μας πληροί τις απαιτήσεις και είναι πιστοποιημένη με ΙSO 9001:2015 για την ορθή διάθεση των ιατροτεχνολογικών ειδών.

Οι εγκαταστάσεις μας στο Περιστέρι Αττικής

Πιστοποιητικά ISO

 


Τομείς Δραστηριότητας

Αναλώσιμο Υγειονομικό Υλικό

Η μεγάλη μας "κλίση" για πάνω από μισό αιώνα! Εκτενής σειρά απο αναλώσιμο υγειονομικό υλικό για την καθημερινή λειτουργία κάθε ιατρικής μονάδας.

Ιατρικός Εξοπλισμός

Έπιπλα, Χειρουργικά Εργαλεία και Ιατρικές Συσκεύες για κάθε ιατρική ειδικότητα

Ενθέματα Μαστών σιλικόνης

Πλήρης σειρά του αμερικανικού οίκου Mentor για την χειρουργική αποκατάσταση ή για την αυξητική στήθους

Ενδύματα Μετεγχειρητικής Αποκατάστασης

Όλος ο ειδικός ρουχισμός, για τη σωστή αποκατάσταση μετά από την αισθητική, και όχι μόνο, χειρουργική επέμβαση.

Τραχειοστομία & Λαρυγγεκτομή

H πληρέστερη στην Ελλάδα σειρά προιόντων για την φροντίδα ασθενών με Τραχειοστομία ή / και Λαρυγγεκτομή

Ελάχιστα Επεμβατικές Εφαρμογές

Μια ολοκαίνουργια καινοτόμα κατηγορία ειδών που στοχεύει στην επίλυση χρόνιων ή σοβαρών παθήσεων, με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο όπως είναι τα Sets PRP,  οι Καθετήρες αντιμετώπισης Πόνου Σπονδυλικής Στήλης, οι Διαστολικοί Θωρακικοί καθετήρες κ.α

 

Σύντομο Ιστορικό

Η ιστορία μας ξεκινάει το 1945 όταν ο Γερμανός Μιχαήλ με έδρα μια αποθήκη στην Ομόνοια, ξεκινάει την πώληση βασικών ιατρικών υλικών όπως γάζες, γάντια, βαμβάκι, σύριγγες κλπ, από φαρμακείο σε φαρμακείο στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. 

Το 1963 εγκαινιάζουμε το νέο κατάστημα λιανικής στην περιοχή της Ομόνοιας (Σωκράτους 69), όπου χτυπάει η εμπορική καρδιά της Αθήνας. Για τις επόμενες δεκαετίες η περιοχή θα αποτελεί τον πρωταρχικό προορισμό των ιατρών για τις αγορές τους.

Το 1981 μεταφερόμαστε σε νέες αποθήκες χωρητικότητας 250m2 για να καλύψουν την σημαντική διόγκωση των εργασιών μας. Οι μεγάλες μας προμήθειες και αποθέματα αποτελούν πόλο έλξης για πλήθος περιοδεύοντων πωλητών (πλασιέ), χαρίζοντας ώθηση στις χονδρικές μας πωλήσεις

Ο προσανατολισμός της εταιρίας αλλάζει άρδην το 1990. Για πρώτη φορά, αναλαμβάνουμε την αντιπροσωπία μεγάλων οικών της Ευρώπης στην ελληνική αγορά σε αναλώσιμο υγειονομικό υλικο και διαγνωστικά είδη. Οι παλαίες εγκαταστάσεις δεν επαρκούν και γι'αυτό μεταφερόμαστε σε νέα μεγαλύτερα γραφεία στην περιοχή του Περιστέριου. Παράλληλα ξεκινούμε την προώθηση των αντιπροσωπευόμενων προιόντων σε Δημόσια Νοσοκομεία και Ιδρύματα.

Σημαντικές συνεργασίες που διαρκούν ως και σήμερα συστήνονται αυτή την περίοδο, όπως αυτή με την Mentor Inc το 1995 για προιόντα στο τομέα της πλαστικής χειρουργικής και με την Tracoe Medical το 2000 στο τομέα της τραχειοστομίας.

Τον Δεκέμβρη του 2006 εγκαταλείπουμε την "ταλαιπωρήμενη" περιοχή της Ομόνοιας. Πλέον η παρουσία μας στην λιανική πραγματοποιείται μέσω συνεργασιών.

Το 2009 αναδιαρθρώνουμε την οργανωτική δομή μας και μεταφερόμαστε στις τωρινές μας εγκαταστάσεις χωρητικότητας 1330m2.

Το 2014 "ανοίγουμε" το ηλεκτρονικό μας κατάστημα germanos-medicals.gr, επανερχόμενοι δυναμικά στο τομέα της λιανικής πώλησης.

Οικονομικά Στοιχεία

Έτος Ισολογισμοί
2014 Δείτε το PDF
2015 Δείτε το PDF
2016 Δείτε το PDF
2017 Δείτε το PDF

 

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας
Ο λογαριασμός σας