Ποιοι Είμαστε

 

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται αδιάκοπα από το 1945 στον τομέα των ιατρικών ειδών. Αποτελούμε μια γνήσια οικογενειακή επιχείρηση, τρίτης γενιάς στην φιλοσοφία μας κι έχουμε διαγράψει σταθερή πορεία ανάπτυξης όλες αυτές τις δεκαετίες, με παρουσία τόσο στον χώρο των ιατρικών αναλωσίμων όσο και σε πιο εξειδικευμένα μονοπάτια που απαιτούν βαθιά γνώση και τεχνογνωσία.

 

Αποστολή μας είναι να προσφέρουμε σύγχρονα και αποτελεσματικά ιατρικά προϊοντα που θα βοηθουν ουσιαστικά τους ασθενείς, είτε προς την κατεύθυνση της θεραπείας είτε προς την βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης τους. 

 

Η εταιρεία μας διαθέτει μακρά παράδοση στην εισαγωγή και στο χονδρεμπόριο ιατρικών ειδών για ένα μεγάλο εύρος αναλώσιμου υγειονομικού υλικού  όπως και δίκτυο συνεργαζόμενων μεταπωλητών στα περισσότερα σημεία της Ελλάδας.

Παράλληλα διαθέτουμε ισχυρή παρουσία στο χώρο των νοσοκομείων με επεμβατικά που απευθύνονται σε δυναμικές ειδικότητες όπως η Πλαστική Χειρουργικη, η Ωτορινολαρυγγολογία, η Αναισθησιολογία (Χρόνιος Πόνος), η Ορθοπαιδική και άλλες.

 

Στο πελατολόγιο μας περιλαμβάνονται τα μεγαλύτερα δημόσια νοσοκομεία όπως ο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, το αντικαρκινικό νοσοκομείο Αγιος Σαββάς,  το πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Αττικόν», αλλά και τα μεγαλύτερα  ιδιωτικά θεραπευτήρια όπως το Υγεία, το Ρεα, και το Metropolitan General.

Συγχρόνως εξυπηρετούμε εκατοντάδες ασθενεις του ΕΟΠΥΥ σε είδη για την κατ’ οίκον περίθαλψη τους.

 
 
Οι εγκαταστάσεις μας στο Περιστέρι Αττικής

 

Τομείς Δραστηριότητας

Αναλώσιμο Υγειονομικό Υλικό  & Ιατρικός Εξοπλισμός

Η μεγάλη μας "κλίση" για πάνω από μισό αιώνα! Εκτενής σειρά από ιατρικά είδη για την καθημερινή λειτουργία κάθε ιατρικής μονάδας

Ενθέματα Μαστών Σιλικόνης

Πλήρης σειρά του αμερικανικού οίκου Mentor Inc. για την χειρουργική αποκατάσταση ή για την αυξητική στήθους

Ενδύματα Μετεγχειρητικής Αποκατάστασης

Όλος ο ειδικός ρουχισμός για τη σωστή αποκατάσταση μετά από την αισθητική, και όχι μόνο, χειρουργική επέμβαση

Τραχειοστομία & Λαρυγγεκτομή

H πληρέστερη στην Ελλάδα σειρά προϊόντων για την φροντίδα ασθενών με Τραχειοστομία ή / και Λαρυγγεκτομή

Αυτόλογοι Αυξητικοί Παράγοντες (PRP Sets) Ολοκληρωμένο Set PRP για την εφαρμογή των πλεονεκτημάτων των αυτόλογων αυξητικών παραγόντων στην επούλωση ελκών ή χειρουργικών τομών, στην αντιμετώπιση του πόνου των αρθρώσεων κ.α.

Πιστοποιητικά

Η εταιρεία μας πληροί τις απαιτήσεις και είναι πιστοποιημένη με ΙSO 9001:2015 για την ορθή διάθεση των ιατροτεχνολογικών ειδών.

Σύντομο Ιστορικό

Η ιστορία μας ξεκινάει το 1945 όταν ο Γερμανός Μιχαήλ με έδρα μια αποθήκη στην Ομόνοια, ξεκινάει την πώληση βασικών ιατρικών υλικών όπως γάζες, γάντια, βαμβάκι, σύριγγες κ.α., από φαρμακείο σε φαρμακείο στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. 

Το 1963 εγκαινιάζουμε το νέο κατάστημα λιανικής στην περιοχή της Ομόνοιας (Σωκράτους 69), όπου χτυπάει η εμπορική καρδιά της Αθήνας. Για τις επόμενες δεκαετίες, η περιοχή θα αποτελεί τον πρωταρχικό προορισμό των ιατρών για τις αγορές τους.

Το 1981 μεταφερόμαστε σε νέες αποθήκες χωρητικότητας 250m2 για να καλύψουν την σημαντική διόγκωση των εργασιών μας. Οι μεγάλες μας προμήθειες και αποθέματα αποτελούν πόλο έλξης για πλήθος περιοδεύοντων πωλητών (πλασιέ), χαρίζοντας ώθηση στις χονδρικές μας πωλήσεις.

Το 1986 την διοίκηση αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Γερμανός, η εταιρεία μας λαμβάνει την νομική μορφή που έχει ως και σήμερα, ο προσανατολισμός μας αλλάζει άρδην. Για πρώτη φορά, αναλαμβάνουμε την αντιπροσωπία μεγάλων οίκων της Ευρώπης στην ελληνική αγορά σε αναλώσιμο υγειονομικό υλικό και διαγνωστικά είδη. 

Το 1990 μεταφερόμαστε σε νέα μεγαλύτερα γραφεία στην περιοχή του Περιστερίου. Παράλληλα, ξεκινούμε την προώθηση των αντιπροσωπευόμενων προϊόντων σε Δημόσια Νοσοκομεία και Ιδρύματα.

1995 ως 2010: Σημαντικές συνεργασίες που διαρκούν ως και σήμερα συστήνονται αυτή την περίοδο, όπως αυτή με την Mentor Inc το 1995 για ενθέματα μαστών σιλικόνης και με την Tracoe Medical το 2000 στον τομέα της τραχειοστομίας.

Το 2009 αναδιαρθρώνουμε την οργανωτική δομή μας και μεταφερόμαστε στις τωρινές μας εγκαταστάσεις χωρητικότητας 1.330m2  στην οδό Λυσία 33 στο Περιστέρι.

Το 2014 ανοίγουμε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.germanos-medicals.gr, επανερχόμενοι δυναμικά στον τομέα της λιανικής πώλησης.

Το 2020 η εταιρεία μας απασχολεί 30 άτομα και απολαμβάνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και διατηρεί δεσπόζουσα θέση στους τομείς δραστηριοποιήσης. 

 

 

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας
Ο λογαριασμός σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.