Αρχική / Blog / Τι να προσέξετε όταν αγοράζετε μεταχειρισμένο ιατρικό εξοπλισμό

Τι να προσέξετε όταν αγοράζετε μεταχειρισμένο ιατρικό εξοπλισμό

Πίσω στο blog
16/07/2020
alt

Είναι γεγονός πως η επιλογή μεταχειρισμένων ιατρικών συσκευών ή επίπλων είναι μια πολύ δελεαστική επιλογή. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, που το οικονομικό κλίμα δυσχεραίνεται όλο και περισσότερο, η αγορά μεταγχειρισμένου εξοπλισμού είναι σίγουρα οικονομικότερη του καινούργιου. Ωστόσο πρέπει να προσέξετε τα παρακάτω σημεία:

Κατάσταση / Φθορές

Εξυπακούεται ότι θα ελέγξετε τον εξοπλισμό πριν συμφωνήσετε σε οτιδήποτε. Θα κοιτάξετε για τυχόν φθορές ή χτυπήματα και θα ελέγξετε ότι οι συσκευές λειτουργούν σωστά. Ζητήστε να μάθετε την ηλικία των προϊόντων και πού μπορείτε να απευθυνθείτε για service. Είναι σημαντικό να εξασφαλίσετε ότι κάποιος θα αναλάβει να επισκευάσει τις συσκευές σας εάν χρειαστεί. 

Ταιριάζει στις ανάγκες σας;

Συνήθως ο εξοπλισμός που διατίθεται ως δεύτερο χέρι στην Ελλάδα είναι περιορισμένος σε αριθμό. Αυτό ενδεχομένως να αποτελέσει πρόβλημα καθώς οι οι επιλογές που υπάρχουν να μην καλύπτουν τις ανάγκες. Επιπλέον, η τεχνολογία της συσκευής μπορεί να είναι σημαντικά παρωχημένη. Για παράδειγμα, η εξεταστική πολυθρόνα που πωλεί κάποιος συνάδελφος που συνταξοδοτείται, μπορεί να υπολείπεται σημαντικών λειτουργιών που περιλαμβάνονται στην βασική έκδοση ενός νέου μοντέλου. 

Μέγεθος / Εργονομία

Λάβετε υπόψιν σας το διαθέσιμο χώρο στο ιατρείου του. Ο παλαιότερος εξοπλισμός τείνει να έχει μεγαλύτερο όγκο και ορισμένες φορές του λείπει το στοιχείο της εργονομίας. Σε τελική ανάλυση πρέπει να βρείτε τα προϊόντα που σας εξυπηρετούν και κάνουν την εργασία σας ευκολότερη. 

Τιμή / Περιθώρια Διαπραγμάτευσης

Ο τελευταίος παράγοντας είναι βεβαίως η τιμή. Κάντε μια έρευνα αγοράς πριν την τελική σας απόφαση για να βρείτε προϊόντα σε καλή τιμή αλλά και ποιότητα. Έχετε πάντα στο νου σας τις τιμές των σύγχρονων μοντέλων και παζαρέψτε αναλόγως.

 

Σχετικά Άρθρα

5 tips για να ελαττώσετε τα έξοδα του ιατρείου σας 

4 απαραίτητα βήματα για την σωστή συντήρηση των χειρουργικών εργαλείων

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας
Ο λογαριασμός σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.