Αρχική / Blog / Τραχειοστομία - Χορηγούμενα Είδη από τον ΕΟΠΥΥ

Τραχειοστομία - Χορηγούμενα Είδη από τον ΕΟΠΥΥ

Πίσω στο blog
16/07/2020
Τραχειοστομία - Χορηγούμενα Είδη από τον ΕΟΠΥΥ

Οι ασφαλισμένοι των ταμείων που υπάγονται στον ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, κ.α), δικαιούνται δωρεάν για την κατάσταση της Τραχειοστομίας μια σειρά από απαραίτητα υλικά. Πιο συγκεκριμένα, ο οργανισμός χορηγεί τα παρακάτω: 

  1. Ως 5 τεμάχια πλαστικούς Τραχειοσωλήνες ανά μήνα ή ως 2 μεταλλικούς τραχειοσωλήνες ανά χρόνο. Η αναγκαιότητα χορήγησής τους βεβαιώνεται κάθε τέσσερις μήνες

  2. Στηρίγματα Τραχειοστομίας, 1 συσκευασία ανά μήνα 

  3. Φίλτρα Τραχειοστομίας σε σχήμα Τ ως 30 τεμάχια ανά μήνα

  4. Καθετήρες αναρρόφησης έως 90 τεμάχια ανά μήνα

  5. Γάζες αποστειρωμένες τραχειοστομίας ως 60 τεμάχια ανά μήνα

Σε περίπτωση κατ’ οίκον μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής, σε ασθενείς που φέρουν τραχειοστομία, ο Οργανισμός χορηγεί και αποζημιώνει μέχρι τρία (3) κυκλώματα αναπνευστήρα μίας χρήσης και μέχρι έξι (6) αντιμικροβιακά φίλτρα ύγρανσης - θέρμανσης ανά μήνα.

Όσον αφορά στην διαδικασία, οι ασφαλισμένοι πρέπει να λάβουν ηλεκτρονική γνωμάτευση από συμβεβλημένο ιατρό του ΕΟΠΥΥ, η οποία να καταγράφει την πάθηση και να φέρει σφραγίδα από ελεγκτή ιατρό. Η γνωμάτευση μπορεί να έχει μηνιαία, δίμηνη ή τρίμηνη διάρκεια. Έπειτα οι ασφαλισμένοι απευθύνονται σε συμβεβλημένο πάροχο του Οργανισμού για να προμηθευτούν τα είδη χωρίς καμία χρηματική συμμετοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2105778044 (εσωτ. 12) ή στείλτε email στο s.trafali@germanos-medicals.gr

 

Διαβάστε περισσότερα 

Λίγα λόγια για την τραχειοστομία

Υπάρχει ποιότητα ζωής μετά την τραχειοστομία;

 

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας
Ο λογαριασμός σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.