Αρχική / Blog / 5 χαρακτηριστικά κάθε αποδοτικού ιατρείου

5 χαρακτηριστικά κάθε αποδοτικού ιατρείου

Πίσω στο blog
16/07/2020
5 χαρακτηριστικά κάθε αποδοτικού ιατρείου

Το εξεταστήριό σας και ο χώρος για τα επεμβατικά περιστατικά αποτελούν την καρδιά των δραστηριοτήτων σας. Η καλή οργάνωση και η χωροταξία τους παίζουν καίριο ρόλο στον βαθμό που αυτά λειτουργούν αποδοτικά. Πιο συγκεκριμένα, ένα αποδοτικό ιατρείο χαρακτηρίζεται από τα παρακάτω στοιχεία:

 

1. Οργάνωση

Τα ιατρικά εφόδια είναι αποθηκευμένα σε συρτάρια και ντουλάπια ανά κατηγορία και όλοι γνωρίζουν την θέση του κάθε εφοδίου. Κάθε εβδομάδα ή κάθε μέρα ελέγχονται τα αποθέματα από κάθε υλικό για τυχόν ελλείψεις.   

2. Εύκολη πρόσβαση στα απαραίτητα

Τα χειρουργικά εργαλεία και τα απαραίτητα αναλώσιμα για το κάθε περιστατικό, είναι ευκόλως προσβάσιμα από την θέση του ιατρού, είτε σε κάποιο τραπεζίδιο είτε σε κάποιο συρτάρι. Γάζες, σύριγγες, απολυμαντικά ή άλλα χρήσιμα υλικά βρίσκονται σε "βολικές" θέσεις που προσεγγίζονται χωρίς να σηκωθεί ο ιατρός από την θέση του. Ο κάδος απορριμμάτων και το κουτί απόρριψης αιχμηρών αντικειμένων βρίσκονται σε "ακτίνα βολής".

3. Εργονομία

Η εργονομία του ιατρικού εξοπλισμού είναι πολύ σημαντική για την καθημερινή εργασία του ιατρού. Ο βασικός εξοπλισμός όπως η επεμβατική καρέκλα πρέπει να μπορεί να ρυθμιστεί στις ανάγκες του ιατρού ώστε ο τελευταίος να μπορεί να εργαστεί πιο αποδοτικά και εύκολα. Παράλληλα, το κάθισμα εργασίας του ιατρού πρέπει να στηρίζει το σώμα σωστά και να αποφεύγεται η καταπόνηση ακόμη και μετά από πολύωρη εργασία.

4. Ελευθερία κινήσεων

Από τους διαδρόμους πέριξ της εξεταστικής / επεμβατικής κλίνης απουσιάζει οτιδήποτε το περιττό. Τα καλώδια των συσκευών είναι κρυμμένα για να μην αποτελούν κίνδυνο για τον ιατρό ή κάποιον άλλο. Επίσης δεν υπάρχει παραπάνω από ένα τροχήλατο τραπεζίδιο καθώς θα δυσχεραίνει την ελευθερία των κινήσεων του ιατρού. Τέλος, οι πάγκοι και οι επιφάνειες του ιατρείου είναι ελεύθερες από άχρηστα αντικείμενα

5. Όλα στο Φως

Στο χώρο εργασίας υπάρχει ένας ισχυρός ομοιογενής φωτισμός LED με στόχευση στην εξεταστική / επεμβατική κλίνη. Ο φωτισμός αυτός έχει υψηλή χρωματική απόδοση (άνω του 75) για την πιστότερη απεικόνιση των χρωμάτων. Αν ο φωτισμός είναι επιτοίχιος ή οροφής, τότε απελευθερώνεται ακόμη περισσότερος χώρος, χαρίζοντας μεγαλύτερη ευελιξία.      ​

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας
Ο λογαριασμός σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.