Αρχική / Blog / 7 συνήθη λάθη κατά την χρήση του πιεσομέτρου

7 συνήθη λάθη κατά την χρήση του πιεσομέτρου

Πίσω στο blog
16/07/2020
7 συνήθη λάθη κατά την χρήση του πιεσομέτρου

Τα αυτόματα ηλεκτρονικά πιεσόμετρα αποτελούν μια αξιόπιστη λύση για την τακτική μέτρηση της πίεσης σε οικιακό περιβάλλον.  Η χρήση τους είναι απλή και εύκολη και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και από ηλικιωμένα άτομα. Η τακτική μέτρηση μπορεί να αποβεί σωτήρια σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και όχι μόνο. Ωστόσο χρειάζεται να προσέξουμε ορισμένα συχνά λάθη που επηρεάζουν την αξιοπιστία των μετρήσεών μας. Πιο συγκεκριμένα: 

  1. Λανθασμένη θέση του σώματος. Κατά την μέτρηση τα πόδια δεν πρέπει να είναι σταυρωμένα, δεν πρέπει να αιωρούνται και η πλάτη σας να υποστηρίζεται στην πλάτη του καθίσματος. Η μέτρηση να γίνεται πάντα στο αριστερό χέρι. Το μπράτσο και το πιεσόμετρο πρέπει να ευρίσκονται στο ύψος της καρδιάς.
  2. Λανθασμένο μέγεθος περιχειρίδας. Αν ο εξεταζόμενος είναι υπέρβαρος ή λιπόσαρκος, η τυπική περιχειρίδα ενηλίκων που περιλαμβάνεται δεν θα μας μετρήσει την πίεση με ακρίβεια.
  3. Μέτρηση έπειτα από φαγητό ή ποτό. Από την ώρα του γεύματος ως την μέτρηση της πιέσεως, πρέπει να μεσολαβούν τουλάχιστον 2 ώρες.
  4. Μέτρηση έπειτα από άσκηση. Μην μετράτε πίεση εντός μίας ώρας από έντονη άσκηση. 
  5. Ο εξεταζόμενος δεν έχει ουρήσει πριν τη μέτρηση.
  6. Κατά τη μέτρηση ο εξεταζόμενος πραγματοποιεί κι άλλες δραστηριότητες.
  7. Ο εξεταζόμενος δεν μεριμνά για την περιοδική αξιολόγηση και το service του πιεσόμετρου

Ως γενικό κανόνα να γνωρίζετε ότι τα αναλογικά πιεσόμετρα με ακουστικά και τα πιεσόμετρα καρπού είναι αναξιόπιστα στα χέρια ερασιτεχνών.

 

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας
Ο λογαριασμός σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.